T veilige Hart

12 februari 2016

Op 10 februari zijn bewoners uit ’t Hart een eigen BuurtWhatsAppgroep gestart. Via de groep kunnen bewoners verdachte situaties delen met andere deelnemers van de groep.

De bewoners maken hierbij geen gebruik van WhatsApp, maar van de Veiligebuurt app. Op de website www.veiligebuurt.nl kunnen bewoners de app voor Apple of Android telefoon downloaden. Wanneer ze zijn aangemeld kunnen ze zich opgeven voor de app groep T veilige Hart van Soest.

T veilige Hart van Soest
De groep is besloten, waardoor de beheerder bewoners kan toevoegen aan de groep en andere, niet gewenste bezoekers of meekijkers, geen toegang hebben. Wanneer bewoners zich aanmelden krijgt de beheerder hierover een bericht. Vooraf dienen bewoners zich op te geven via e-mail tveiligehart@buurtwhatsappsoest.nl onder vermelding van hun naam, adres en mobiele telefoonnummer.

Wat kunnen bewoners met deze app?
Met deze app kunnen bewoners via een druk op de knop snel verdachte situaties melden aan medebuurtbewoners, zodat zij kunnen assisteren wanneer noodzakelijk. Deze app is overigens geen vervanging van de 112 melding. Uiteraard moeten verdachte situaties of misdrijven worden doorgegeven via het alarmnummer 112!

Voor de Veiligebuurt app hoeft men geen telefoonnummers uit te wisselen met buurtbewoners. Dit zorgt voor een laagdrempelig contact en meer privacy.

En verder
Dit is de eerste stap in het gezamenlijk veiliger maken van de buurt. De beheerder wil gaan werken aan het opzetten van een team mensen die buurtbewoners kunnen ondersteunen bij het veiliger maken van de woning, bijvoorbeeld door het aanbrengen van sloten, of het installeren van extra verlichting.

Een gedachte over “T veilige Hart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *