Informatieavond ‘ Herken verdacht gedrag’ druk bezocht
Zo’n 70 inwoners waren op 9 februari aanwezig tijdens de eerste informatieavond over verdacht gedrag. Kon u hierbij niet aanwezig zijn? Op dinsdag 1 maart vindt een extra avond plaats.
Iedereen kan verdacht zijn, maar hoe gedraagt iemand zich die zich voorbereidt op een inbraak? Wat zijn de kenmerken van de inbreker en hoe gaat deze te werk? Als wijkbewoner weet je het beste welk gedrag in de wijk ‘verdacht’ is. En waarom moeten we eerst 112 bellen en daarna pas de WhatsAppgroep informeren? De politie vertelde waarom het belangrijk is juist te bellen als een potentiële dader nog ‘op verkenning’ is!
Tijdens de informatieavond konden aanwezigen vragen stellen, werden praktijkvoorbeelden besproken, praktische tips uitgewisseld en de do’s en don’ts van BuurtWhatsAppgroepen besproken. Er was genoeg ruimte voor persoonlijke verhalen, waarmee andere inwoners ook hun voordeel konden doen.
112 Bellen
Twijfel je over de intenties van iemand die wel heel nieuwsgierig is, of ander afwijkend gedrag vertoont? Bel 112! Door de landelijke campagne 112 daar red je levens mee hebben sommige mensen het gevoel dat 112 niet bedoeld is om verdacht gedrag te melden. Maar de politie gaf duidelijk aan dat u voor elke melding waarbij de politie direct moet komen 112 mag bellen!
Extra bijeenkomst op 1 maart
De gemeente organiseert samen met de politie een extra bijeenkomst op dinsdagavond 1 maart, om 19.30 uur in het gemeentehuis. Aanmelden kan
via postbus2000@soest.nl onder vermelding van Clinic Verdacht Gedrag.
Tijdens de clinics over verdacht gedrag op 9 februari en 1 maart jl. is vanuit de deelnemers de vraag gekomen om een hand-out van de presentatie na te sturen. Deze bevat een inhoudelijke samenvatting van de presentatie die de politie gegeven heeft.
De samenvatting van de presentatie kan met de volgende link gedownload worden: resumeclinic