Nieuwe functie in WhatsApp

30 juni 2018

Nieuwe functie in WhatsApp

Er is een nieuwe functionaliteit aan WhatsApp toegevoegd. WhatsApp laat met een nieuwe functie alleen beheerders berichten sturen. Deelnemers kunnen een bericht sturen naar de beheerder.

De optie is niet standaard ingeschakeld. Het is maar de vraag of deze functionaliteit bijvoorbeeld voor buurtwacht groepen te gebruiken is. Als de beheerder de nieuwe functie inschakelt, kunnen alleen beheerders berichten sturen. De groepsleden kunnen berichten ontvangen, maar niet rechtstreeks reageren.

Het maakt groepschats interessant voor bijvoorbeeld nieuwsmedia, de onderwijssector of het bedrijfsleven. Zo kunnen mededelingen gedaan worden zonder dat er reacties op komen.

2 gedachtes over “Nieuwe functie in WhatsApp”

  1. Dat klopt inderdaad. Doordat je maar 1 beheerder bereikt door een reactie te plaatsen is die kans duidelijk aanwezig. Daarom ook de opmerking dat het maar zeer de vraag is of deze functionaliteit voor buurtwacht groepen te gebruiken is. In tegenstelling tot de Buurtwacht Soest App (https://buurtwachtsoest.nl/app) waar met een alarmmelding ineens 7 beheerders worden geïnformeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *