Let een beetje op elkaar!

Op 16 maart kregen we de boodschap al en nu vroeg de premier het opnieuw aan ons om (ook) de komende tijd nog wat meer op elkaar te letten. Een beetje aandacht en interesse kunnen heel veel betekenen. Of was deze boodschap van de premier niet voor ons bedoeld?

Let op elkaar
Loop gewoon eens even binnen bij je buren en let op elkaar. Dat binnenlopen, dat is nu niet meer zo eenvoudig helaas. Mocht je nu balen van het coronavirus en ben je boos dat jouw vakantie in december of januari er deze keer niet in zit? Het maakt niet uit! Let een beetje op elkaar, daar gaat het om! Want je weet toch ook wel, dat geven leuker is dan krijgen? En je weet toch ook dat het leven voor jezelf mooier wordt, als je ziet dat de mensen om je heen gelukkig zijn?

Natuurlijk is het balen dat we in deze tijd heel veel moeten laten en dat de dingen waar we naar uitkeken niet door kunnen gaan. Maar hoe mooi is het dat jij in deze tijd het verschil kunt maken door de mensen om je heen een steuntje in de rug te geven.

Lastig
En juist dat kan in deze tijd met extra maatregelen wel heel erg lastig zijn, want hoe doe je dat, die extra aandacht geven? Hoe doe je dat, als je met een bezoekje aan je buren, kennis of familielid ervoor zorgt dat de ander door jouw komst die dag geen bezoek van anderen meer mogen ontvangen? En hoe doe je dat als je op straat niet met meer dan 2 personen een gezelschap of groep mag vormen? Was dit het, of kun je ondanks alle beperkingen toch nog iets doen?

Maak een sympathiek gebaar

Het filmpje van het Rode Kruis spreekt wel aan. Het 1-2-3 van het Rode Kruis, of het 1-2-3 zoals jou die past? Sluit aan bij je eigen gevoel. Bied hulp aan voor mensen om je heen. Bel gewoon aan voor een praatje of zoek het telefoonnummer van die eenzame persoon op en bel hem of haar op! Of loop even langs en gooi een briefje in de bus dat je morgenavond even langs wilt komen voor een kort gesprekje aan de deur… of je telefoonnummer erop zodat men jou kan bellen als er iets is? En wees gewoon alert en loop het stukje van je auto naar je huis niet met je telefoon om de Buurtwacht meldingen te checken, maar kijk om je heen. Het kan zo eenvoudig zijn. Of zijn we er bang voor ons hart te laten spreken? Wat het ook is, doe het gewoon. Let een beetje op elkaar. En dat doe je niet op de manier zoals in dit berichtje staat, maar doe dit op jouw manier. Want jij weet toch het beste wat de mensen in jouw omgeving nodig hebben?

Hulp nodig
Zelf hulp nodig? Met dezelfde tips kun je in contact komen met anderen. Jouw gesprek met die ander zal ook jou helpen uit je isolement te komen. En durf gewoon zelf om hulp te vragen, want dat is echt niet raar! Want we gaan graag samen met jou verder!

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/let-een-beetje-op-elkaar/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *