Gecertificeerd Veiligheidsinitiatief

28 mei 2020

Gemeente Soest is de eerste gemeente van Nederland die gecertificeerd is door Veiligheidsinitiatief. Veiligheidsinitiatief helpt initiatieven te versterken, de community te ontwikkelen en samen te werken met partners.

De erkenningsregeling van Veiligheidsinitiatief biedt veiligheidspartners de garantie dat de leden van het initiatief op de hoogte zijn van wettelijke kaders en in staat zijn tot een gecoördineerd en effectief optreden. De certificeringstoets wordt afgenomen bij de coördinator(en), gemeente en politie, deels mondeling en deels schriftelijk.

Buurtwacht Soest heeft de afgelopen periode een audit ondergaan. De audit is om de basiskwaliteit van het initiatief te borgen en om de mogelijkheden tot vergroten van impact te verkennen.  Buurtwacht Soest heeft met positief resultaat de audit doorlopen. We zijn er trots op dat Buurtwacht Soest en gemeente Soest de eerste in Nederland zijn welke door Veiligheidsinitiatief zijn gecertificeerd.

De volgende stap is om de mogelijkheden tot vergroten van impact te gaan concretiseren. Een aantal mogelijkheden zijn door Veiligheidsinitiatief aangegeven in het rapport welke n.a.v. de uitgevoerde audit hebben opgesteld. Dit is dan ook een belangrijk voordeel van certificering: 1) kijken waar je staat, 2) kwaliteit toetsen aan de noodzakelijke minimum eisen, 3) uitdagen tot verbetering voor toekomst om te blijven groeien en impact te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *