Buurtbericht 27 december 2020

Opgelet – auto & woninginbraken
N.a.v. verschillende meldingen vanuit verschillende Buurtwacht Soest alarmgroepen zien we een stijging van het aantal inbraken en pogingen in Soest en Soesterberg. We weten dat het kan gebeuren met feestdagen… en dat inbrekers op pad gaan en bij u op visite komen terwijl u geniet van een van de spaarzame momenten met familie of vrienden. En dat is dus wat we niet willen! Behalve dat onze eigendommen worden ontvreemd zorgen de indringers voor een gevoel van onveiligheid. Laten we ons ervoor inspannen dat inbrekers in onze buurt geen kansen krijgen!

Inbrekers kijken naar waar ze snel en eenvoudig hun slag kunnen slaan. Zorg dus altijd dat deuren en ramen goed zijn afgesloten en het lijkt alsof er iemand thuis is. Wees ook extra alert in deze periode rondom de feestdagen. Bijvoorbeeld als je een wandeling maakt, de hond uitlaat of een rondje gaat hardlopen. Meld verdachte situaties aan de politie en voorkom dat jij of je buren slachtoffer worden van het inbrekersgilde.
Meer preventietips via: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Laat ook geen waardevolle spullen achter in je (bedrijfs)auto. Voor je het weet verschaft men zich toegang tot je auto. Men doet dit met regelmaat door een gaatje te boren vlakbij de handgreep van je deur, en weet op die manier je deur te openen. Veel geluid maken ze niet… een beetje omgevingsgeluid is al voldoende om hun werk ongestoord te kunnen doen. Zie je verdachte personen of ben je getuige van een situatie die je verdacht voorkomt… Jij weet het beste wat er in jouw wijk normaal gedrag is… Vertrouw je het niet, bel 112 en plaats een bericht in de Buurtwacht Soest alarmgroep of App.

Vuurwerk en Oud- en nieuw
Heeft u vragen over de aankomende vuurwerkvrije jaarwisseling? Op https://www.soest.nl/actueel/vuurwerkvrije-jaarwisseling heeft gemeente Soest het voor u uitgewerkt.

Gemeente Soest heeft inzichtelijk gemaakt hoe je zaken kunt melden. Bezoek https://www.soest.nl/wat-wilt-u-melden voor informatie op welke wijze u het beste uw melding kunt doen.

Niet direct op verzoek van de politie, maar we weten dat de politie dit graag zou weten, en daarom vragen we om als u informatie heeft over vuurwerkopslag, handel en transport van (illegaal) vuurwerk dit te melden. Dit kan bij de politie maar ook bij meld misdaad anoniem M. .
Bij M. meld je over opslag, handel en transport van illegaal vuurwerk, vernielingen en vuurwerkbommenmakers. Dat kan telefonisch via 0800-7000 of online: http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden
Help mee grote ongelukken te voorkomen door te melden als je denkt dat je informatie hebt over vuurwerkhandel.

Zorg voor elkaar
Dit is een urgent bericht en daarom delen we dit ook via onze kanalen. Sociaal kwetsbare personen kunnen in deze tijd meer en meer uit het zicht van instanties raken. Kwetsbare personen die geen intensieve hulp krijgen en wellicht nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties zijn nu mogelijk alleen of eenzaam. Mogelijk is er sprake van huiselijk geweld.

Je zorgen voor iemand in je buurt deel je niet in een sociale buurtApp, zeker niet als je denkt dat er misschien sprake zou kunnen zijn van huiselijk geweld. Voor dergelijke situaties is er het Meld- en Adviespunt van de GGD. Voor gemeente Soest is het Meldpunt ook buiten kantoortijden en in het weekend telefonisch bereikbaar… als je denkt dat het niet kan wachten tot de volgende dag. Dus heb je zorgen en weet je niet waar je terecht kunt… bel 030-6305480 of mail naar meldpunt@ggdru.nl maar vergeet nooit… bij levensbedreigende situaties bel je altijd het alarmnummer 112!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *