Groep Klaarwater

Deze pagina is voor groepsdeelnemers uit Klaarwater. Op deze pagina informatie over de Buurtwacht groep in onze wijk. In het menu kun je doorklikken voor meer informatie over de beheerders, of voor de berichtenpagina. Dit zijn beveiligde pagina’s. Stuur even een privebericht naar de beheerder voor het actuele wachtwoord.

aanmeldenAANMELDEN


In oktober 2015 is de WhatsApp-groep in Klaarwater gestart. Op 19 november 2015 is de groep gesplitst in 2 delen, groep A en groep B en op 2 december 2015 is weer een groep bijgekomen.

Intussen zijn de groepen vastgesteld op 2 groepen, A en B. Testen met een stille groep en een sms groep hebben het niet gehaald. Een aantal deelnemers zijn toegelaten in beide groepen en belangrijke berichten uit een groep worden door hen doorgestuurd naar de andere groep. Hierdoor blijft iedereen op de hoogte van de belangrijke berichten uit beide groepen. Ook wordt er veel informatie gedeeld met andere groepen in Soest.

De aanmeldingen zijn evenredig over de wijk Klaarwater verdeeld over de twee groepen. Inmiddels tellen de Buurtwacht groepen in Klaarwater meer dan 300 deelnemers in de WhatsApp groepen en ongeveer 100 in de nieuwe Buurtwacht Soest App . Omdat een aantal deelnemers zijn aangemeld voor een WhatsApp groep en ook de Buurtwacht Soest App gebruiken, komt het totaal aantal deelnemers in Klaarwater momenteel uit op 360 (stand april 2018).

Deelnemers
Begin oktober 2015 is de groep aangemaakt en in één maand waren er al 50 aanmeldingen binnen. Op 21 november is de 100e deelnemer toegevoegd, op 4 december de 150e deelnemer, op 16 januari 2016 de 200e deelnemer, op 20 februari de 250e deelnemer, op 18 april 2016 de 300e deelnemer en op 28 december 2016 de 350e deelnemer. T/m maart 2016 kwamen er dus 50 deelnemers per maand bij. Deze stijging was een gevolg van een twee flyeracties en media aandacht. Het aantal afmeldingen loopt nu terug en gezegd kan worden dat de omvang van de groep gelijk blijft.

Informatie met elkaar delen
Niet alle informatie kan via de Buurtwacht-groepen worden gedeeld. Buurtwacht Soest is bedoeld om actuele informatie met buurtbewoners te delen. De groepen zijn niet geschikt om elkaar bij te praten over gebeurtenissen uit het verleden. Maar, die informatie kan wel degelijk bruikbaar zijn en kan bijdragen aan het succes van de groepen. Een bericht / waarschuwing aan je buren over iets wat je hebt opgemerkt. Dan is het fijn om een plekje te hebben waar je dit kwijt kunt. En die plaats is er.

Deze pagina’s zijn beveiligd met een wachtwoord. Stuur even een berichtje naar de beheerder voor het actuele wachtwoord.

Op de berichtenpagina voor Klaarwater kun je alles kwijt wat je maar wilt. Natuurlijk kijken we mee en zullen overbodige berichten worden verwijderd. Maar er zijn weinig regels. We hopen dat je je informatie met buurtbewoners wilt delen. De berichtenpagina voor Klaarwater is een extra, want er is al een algemene berichtenpagina waar iedereen (ook andere wijken) berichten kan plaatsen. Dit kan op Berichten uit de buurt.

Het logboek voor inbraken in Klaarwater is vanwege onvoldoende response niet meer bijgehouden. Ook de mogelijkheid om overlast via de website te melden is gesloten. De links naar beide pagina’s zijn verwijderd.