Buurtwacht

Actieve buurtwacht in Klaarwater
In maart 2016 is begonnen met een actieve buurtwacht. Een aantal bewoners loopt op willekeurige momenten en op verschillende tijdstippen een ronde door de wijk. Behalve de preventieve werking blijkt het ook geen vervelende bezigheid. Een praatje met de jeugd, een voorbijganger, of even een notitie maken van iets dat afwijkt van het normale patroon. Voor de buurtwacht hebben zich al zes personen gemeld, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom.

De ervaringen zijn positief en het is, zeker met mooi weer, geen vervelende bezigheid. Als er meer deelnemers zijn dan kan er in meer straten met de buurtwacht worden gelopen. We lopen niet met vaste teams, maar wel in groepjes van minimaal 2 personen. Uitgangspunt als je bij de actieve buurtwacht wilt aanmelden is dat je met enige regelmaat beschikbaar bent voor een ‘rondje om’. Afgesproken is dat eens per maand een ronde meelopen hiervoor een reëel uitgangspunt is, maar vaker mag natuurlijk ook.

De actieve buurtwacht heeft als eerste doel om preventieve ronden te lopen en is bedoeld om criminaliteit (zoals diefstal en inbraken) tegen te gaan door verdacht gedrag of verdachte situaties vroegtijdig te signaleren en door te geven aan de politie. Als je mee wilt doen kun je een e-mail sturen naar: klaarwater@buurtwachtsoest.nl

Meld verdacht gedrag: