Berichten uit de buurt
9 gedachten over “Berichten uit de buurt”

 1. BuurtWhatsApp is een alarmsysteem om elkaar te attenderen op actuele situaties m.b.t. veiligheid. Sommige vormen van overlast kunnen zeer hinderlijk zijn, maar kunnen niet altijd door buurtbewoners worden opgelost. Een voorbeeld welke veel mensen zal aanspreken is overlast door jongeren, of vuurwerk afsteken buiten de perioden en locaties die daarvoor zijn aangewezen. Actuele zaken kunnen echter aanleiding zijn om een bericht via de groep te delen, maar wat vinden jullie hier eigenlijk van? We hebben al een voorzet gedaan op Wat wel – Wat niet?

 2. De politie is vrijdagavond een grote zoekactie gestart naar twee woningovervallers in Soest. Terwijl één van hen mogelijk op de uitkijk stond, belde de ander aan bij een woning aan de Chalonhof. Hij deed zich voor als pakketbezorger. Toen de bewoonster de deur opende, keek zij direct in de loop van wat mogelijk een vuurwapen was.

  Het is niet bekend of de dader iets heeft buitgemaakt. Buurtbewoners zagen twee mannen wegvluchten richting de Beetzlaan.

  Van buurtbewoner een bericht dat iemand zich voordeed als bezorger van Zalando. Toen de bewoner open deed werd deze overvallen en vastgebonden. Meer informatie is niet bekend. N.a.v. de overval deed de politie rond 20.23 een burgernet bericht uit. “Pol Soest zkt ivm overval omg Chalonhof naar 2 personen. Van 1 een signal. Groene legerjas, Zwarte broek. Bivakmus. 2e geen sign. Iets gezien?” Zelfs in Baarn is het bericht ontvangen. Om 21.30 is het burgernetbericht gevolgd met een afloopbericht. De dader(s) zijn niet meer aangetroffen.

  Lees hier het bericht van RTV Utrecht.

 3. Poging tot inbraak in Gustaaf Gelderhof

  Gisterenavond rond half 8 was er een poging tot woninginbraak.

  De bewoner was thuis, toen die wat hoorde. Eenmaal beneden gingen de beide jongeren in de achtertuin direct weg gingen toen ze de bewoner zagen. Direct 112 gebeld en daarna een bericht geplaatst in de Whatsapp groep. De fysieke schade beperkt zich tot de deurpost en een klein raampje welke geforceerd is.

  De bewoner is blij met de actieve WhatsApp groep. ‘Echt geweldig dat zoveel mensen hebben gereageerd en op zoek zijn gegaan naar de daders, spijtig dat we ze net niet konden pakken.’

  De ervaringen uit de WhatsApp groep zijn wisselend. Het is even wennen zoveel berichten op je telefoon ineens. De teller stond aan het einde van de avond over de 100 berichten en niet elk bericht had direct een toegevoegde waarde. Over het algemeen zijn de deelnemers toch positief. Hoewel de daders niet direct zijn aangehouden is er wel een signaal afgegeven. De eerste actie van WhatsApp groep in Klaarwater is wat ons betreft een succes!

 4. Deze website is vandaag live gegaan. Op deze pagina kunnen bewoners ervaringen met elkaar delen, verbetertips voorstellen, of elkaar attenderen op recente gebeurtenissen in de wijk.

  Een account is niet vereist. Wel een naam en e-mail adres. Je naam is zichtbaar, wil je dat niet? Gebruik gerust een schermnaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *