Heel Soest, Eén App!

5 september 2018

Heel Soest, Eén App
Een jaar geleden begonnen we met de Buurtwacht Soest App. Met ruim 1400 gebruikers en interactie met de WhatsApp groepen is de App inmiddels een succes.

We hebben een kort filmpje gemaakt waarmee je een indruk krijgt hoe je met de App een melding kunt maken en hoe andere deelnemers kunnen reageren.

Alle inwoners van Soest en Soesterberg kunnen meedoen. Door interactie via de App is het effect groot waarbij de App over de grenzen van door beheerders bedachte (WhatsApp) groepen heen functioneert. In de App kun je aangeven voor welke wijken je alarmberichten als notificatie wilt ontvangen. Doordat je via de App de berichten voor heel Soest kunt lezen werkt de App erg preventief.

Privacy
Privacy van deelnemers en de afscherming van de persoonskenmerken die we via alarmberichten ontvangen vinden we belangrijk. Als je meedoet bepaal je zelf onder welke naam je voor andere deelnemers zichtbaar wilt zijn. Persoonskenmerken in alarmberichten worden alleen gedeeld met deelnemers met een bekend adres die nadrukkelijk hebben aangegeven in te stemmen met het privacy statement van Buurtwacht Soest. Bij alarmmeldingen die naar gebruikers verzonden worden is geen afzender zichtbaar. Alleen beheerders weten bij wie een melding vandaan komt en via een opgestelde en door alle beheerders getekende conformiteitsverklaring is overeengekomen hoe beheerders met de ontvangen gegevens omgaan. Privacy van alle deelnemers staat op nummer 1 en ontvangen signalementen worden slechts gebruikt binnen het doel van Buurtwacht Soest.

Heel soest, Eén App!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *