De Buurtwacht Soest App

24 juli 2018

De Buurtwacht Soest App
Vanaf 5 september 2017 kan de de Buurtwacht Soest App gedownload worden. Nu zijn we ruim 10 maanden verder en zijn er 1380 mensen verspreid over heel de gemeente Soest die zich via de App hebben geregistreerd.

In de App kunnen mensen aangeven voor welke wijken ze alarmberichten als notificatie willen ontvangen. Voor informatie (prikbord) en burgernet zijn aparte groepen aanwezig. Gebruikers kunnen zelf bepalen of ze notificatie willen ontvangen als er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Gebruikers en wijken
Het aantal personen die de App gebruiken groeit. Ook zonder actieve promotie groeit het aantal gebruikers nog steeds. Hieronder ook een overzicht van de deelnemers over de verschillende wijken. Van 660 gebruikers is het huisadres niet bekend en die zijn in het overzicht dan ook niet opgenomen.

Optimalisatie
Recent voerden we in de App een verandering door. Tijdens de opstart werden er steeds nieuwe modules toegevoegd, waardoor de App door enkele gebruikers als onoverzichtelijk werd ervaren. Afgelopen week is dit gecorrigeerd en het resultaat is er. En met 7 beheerders komt is er geen bericht meer die niet binnen enkele minuten gezien en besproken is. Berichten welke passen binnen de doelstellingen en huisregels van de App worden binnen deze kaders doorgezet als alarmbericht, of later als informatief bericht op het prikbord geplaatst.

De App en de WhatsApp groepen
Nu we enkele maanden verder zijn blijkt de App prima te werken met de WhatsApp groepen. Berichten vanuit WhatsApp groepen worden doorgezet in de App en berichten vanuit de App worden doorgezet in de betreffende WhatsApp groep. Wel wordt de App als preventiemiddel als rustiger ervaren door de personen die de App gebruiken.

Historische meldingen
De App is als medium in tegenstelling tot WhatsApp erg geschikt om berichten en bijbehorende reacties gerangschikt op datum en alarmmelding te bewaren. Het teruglezen van berichten is hierdoor erg eenvoudig. Deze functionaliteit is evenals het prikbord vanwege de privacygevoelige informatie voorbehouden aan deelnemers die bij hun aanmelding behalve hun adresgegevens ook nadrukkelijk instemmen met de privacyverklaring van Buurtwacht Soest. De adresgegevens worden verder niet gebruikt en zijn ook voor andere deelnemers in de App niet zichtbaar. En wil je reageren bij een melding? Dit kan eenvoudig via de reactiemodule waarbij je ook nog een publieke naam (nickname) kunt instellen waarmee je voor andere deelnemers zichtbaar bent.

De Buurtwacht Soest App is te krijgen voor telefoons met een iOS en Android besturingssysteem, te downloaden via de Google Play en Apple store.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *