Appen

7 april 2018
Deel je melding met de buurt
Deel direct nadat je de politie hebt gebeld je bericht met je buurt. Terwijl de politie onderweg is, zijn er in je omgeving mensen die na je bericht extra alert zullen zijn. Hierdoor zijn er ineens veel ogen en oren en is het goed mogelijk dat er anderen zijn die kunnen helpen.

De tweede stap bij een verdachte situatie: Deel je melding met de buurt. Via een WhatsApp groep, of de Buurtwacht Soest App.

Meld in je bericht dat de politie al is gebeld. En geef een duidelijke omschrijving van de situatie, tijdstip, locatie, signalement… alle informatie is belangrijk.Beschrijf de situatie en geef indien mogelijk ook een signalement van de dader(s). En heb je foto’s? Stuur die dan mee.

Oproep
Ben je getuige van een verdachte situatie en heb je de politie gebeld? Vergeet niet om de melding ook direct met je buren te delen. Wacht daar niet mee, want de eerste minuten kunnen belangrijk zijn. Terwijl de politie nog onderweg is kun je de buurt al via de App op de hoogte brengen. Dit is de A van Appen. Help je ook mee onze buurt veilig te houden?

Hoe deel je een bericht via de App?
Via de App deel je informatie met je buren. Wees in je bericht volledig en blijf bij de feiten en deel zaken die je daadwerkelijk hebt geconstateerd. Een verdacht persoon is niet op voorhand al schuldig en discrimineer niet in je bericht. Een foto meesturen, dat mag in een besloten (WhatsApp) groep. Maar stuur een foto niet door buiten de groep en publiceer die niet op een open internet pagina. Als een bericht of foto persoonskenmerken of voertuiggegevens bevat, dan kun je die in een besloten groep van Buurtwacht Soest delen, maar beschuldig niemand in een bericht. Door bij daadwerkelijke constateringen te blijven en die te benoemen, is een boodschap over het algemeen duidelijk genoeg.

Het is niet toegestaan om een foto die gegevens over personen bevat en die je via een besloten Buurtwacht Soest omgeving hebt ontvangen voor andere doeleinden te gebruiken of openbaar te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *