Alarmeren

31 maart 2018
Alarmeer direct bij verdachte situaties of personen
Tijdens een ‘rondje om’, ben je niet altijd bewust bezig met veiligheid. Toch kun je zomaar getuige zijn van een verwachte situatie. Een auto die al een paar keer voorbij is gereden, een voorbijganger die tijdens het groeten wegkijkt, maar wel heel veel interesse heeft in andere details in de omgeving. Of je bent thuis en wanneer nadat je de deur opent op het geluid van de bel, krijg je een onduidelijk verhaal te horen. Wat wil die persoon eigenlijk?

De eerste stap bij een verdachte situatie: Bel direct de politie. Bij spoed 112, of voor minder urgente gevallen 0900-8844.

Beschrijf de situatie en geef indien mogelijk een signalement van de dader(s). Een signalement geven is niet zo heel moeilijk. Bekijk de persoon van top tot teen. En ben je in een gelegenheid om een foto te maken, laat dit dan niet achterwege.

Oproep
Ben je getuige van een verdachte situatie? Bel altijd eerst de politie! Soms twijfel je en kom je pas later tot het besef dat je beter de politie had kunnen bellen. Twijfel niet, maar bel altijd als je een verdachte situatie of persoon ziet. Bij 0900-8844 worden ze echt niet boos op je als ze één keer vaker gebeld worden en bij spoed bel je natuurlijk gewoon 112. Jouw telefoontje is soms het begin van een oplossing. En Buurtwacht groepen zijn geen vervanging van de politie, dus informeer altijd eerst de politie. Dit is de A van Alarmeren. Help je ook mee onze buurt veilig te houden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *