Inbraak Overhees

Vrijdagavond 4 december 2015

Even na 19.00 uur kwamen we thuis, nadat we ‘s morgens om 08.00 uur waren vertrokken. We hadden geen lampen aangelaten en de gordijnen open gedaan. Toen we aan de achterkant kwamen aanrijden zagen we boven licht branden en 1 rolgordijn was omlaag. Direct wisten we dat dit foute boel was. Zodra we bij de achterdeur kwamen, zagen we dat het bovenluik van de keuken open gebroken was met een schroevedraaier.

Omdat er boven licht brandde en we niet konden zien of er nog inbrekers binnen waren, hebben we direct de politie gebeld, die er binnen 1 minuut waren. Ze waren in de buurt in verband een andere inbraak precies een week eerder rond dezelfde tijd.

Als eersten zijn ons huis binnen gegaan en de complete woning doorzocht. Vrijwel direct was duidelijk, dat ze via het raam in de achterkamer het huis verlaten hadden. Ze hadden via dit raam eerst geprobeerd binnen te komen, aangezien ook hier braakschade was.

De daders waren rechtstreeks naar boven gelopen op zoek naar geld en sieraden en hebben alles op de eerste etage flink overhoop gegooid. Ondergoed, sokken, kleren, van alles uit laatjes en kasten waren op bed gegooid. De kluisjes waren open getrokken en oude sieraden, goud en horloges meegenomen. Bezittingen met een emotionele waarde dus. Geld was er niet in huis, dus dat konden ze niet vinden. Wel was in alle verzekeringsmappen gekeken.

Dit alles moesten wij uiteraard onberoerd laten liggen, omdat ze de volgende morgen sporen onderzoek zouden doen. Helaas waren er alleen sporen van de schroevendraaier en verder niets. De daders hadden waarschijnlijk handschoenen aan.

Wat is er gestolen?

  • Gouden schakel armband
  • 3 gouden manchetknopen
  • 3 zilveren zakhorloges met ketting, waarvan 1 op de achterkant bedrukt met een afbeelding van de Engh in Soest
  • 1 Williams formule 1 horloge Seconda At
  • 1 gouden horloge
  • 1 gouden zegelring met zwarte steen
  • 1 Seiko horloge zilver kleurig met elastische band
  • 1 Seiko horloge goud kleurig met metalen band.

Het ging de daders dus om kluisjes, geld en sieraden. Laptops, tv’s en tablets hebben ze laten staan.

Na deze inbraak hebben wij “secur bars” laten plaatsen in onze bovenluiken zodat ze op deze manier niet meer naar binnen kunnen. Deze hadden wij al in huis maar nog geen tijd gehad te monteren. Helaas…

Wij hopen met ons verhaal mensen te laten zien, dat je zomaar slachtoffer kunt worden. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Zorg voor goede beveiliging. Laat licht aan als je weggaat. En stel buren op de hoogte als je weg bent. En bewaar je waardevolle spullen niet op plekken, die voor de hand liggen.

En mocht je verdachte situaties zien meld het dan direct !!!

 

Sandra en Edwin – Obrechtstraat – Overhees – Soest

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *