Getuigenoproep – Vernieling gymzaal Smitsweg

soestlogo

GETUIGENOPROEP

24 januari 2018

Vernieling gymzaal Smitsweg

De politie is bezig met onderzoek naar de inbraak en de vernieling van de gymzaal aan de Smitsweg en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien op vrijdagavond rond 22:00 uur in de omgeving van de gymzaal op de Smitsweg? Neemt u dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

Afgelopen weekend is een deel van de gymzaal op de Smitsweg vernield. Via de noodingang werd de gymzaal binnengedrongen en de brandslang doorgesneden. De vloer van de gymzaal is hierdoor onder water gelopen en diverse turnonderdelen hebben waterschade opgelopen.

Burgemeester Rob Metz: “Ik ben ongelooflijk teleurgesteld door deze moedwillige vernielingen. We zetten ons met z’n allen hard in voor Smitsveen. En dan is dit een enorme domper. Ik ben wel blij met het snelle handelen van vele betrokkenen, waaronder de trainers en kinderen van de Springbokken. Daardoor kon er op zaterdag weer worden gesport.”

Schade
Een aantal turnonderdelen moet worden vervangen. In de komende twee weken komt meer duidelijkheid over de schade aan de vloer van de gymzaal. De gemeente hoopt, samen met de gebruikers van de sporthal, dat dit meevalt, zodat de activiteiten zonder oponthoud kunnen doorgaan.

persbericht-soest-voet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *