Fietsendiefstal

Heeft u uw fiets goed vast staan? De politie waarschuwt momenteel in Soest ook tegen fietsendiefstallen en dat is niet zonder reden! Voorkom fietsendiefstal door uw fiets goed op slot te zetten.

Gebruik altijd 2 sloten en zet uw fiets aan een vast object, ook wanneer u de fiets bij uw eigen woning stalt. Voor E-bikes zijn erg gewild maar ook andere populaire en de duurdere fietsen zijn gewild. Heb je een kostbare fiets, wees dan extra alert!

De aankoop van nieuwe fietsen wordt vaak gecombineerd met een diefstalverzekering, maar daarmee heb je je fiets zeker niet snel terug en wordt de fietsendief nog steeds beloond… voorkomen is dus altijd beter!

Gebruik altijd een 2e slot

Een dubbel slot is een goed middel om het de fietsendief lastiger te maken. Besef dat een dubbel slot niet voldoende is als de fiets op een afgelegen plaats staat. Met het juiste gereedschap heeft de georganiseerde fietsenbende jouw fiets al in 30 seconden ingeladen… Moet je toch op een afgelegen plaats je fiets achterlaten, zet dan je fiets met het 2e slot zo hoog mogelijk vast, zodat men met gereedschap niet eenvoudig kan werken en de grond en het eigen gewicht van de fietsendief niet kan worden gebruikt om het slot te forceren. Op plaatsen waar veel mensen komen is een 2e slot wel degelijk een zeer effectief middel waarmee de fietsendief niet nonchalant met jouw fiets aan de hand kan wegwandelen. Wees je daarom altijd bewust hoe je jouw fiets achterlaat. Als je een e-bike hebt dan is deze bijvoorbeeld veel minder interessant om te stelen als je de bediening en accu van de fiets hebt verwijderd.

Koop je een tweedehands fiets? Check dan altijd even of het registratienummer van de fiets er nog opstaan en dat deze niet als gestolen geregistreerd staat:

Overigens verdwijnt een groot deel van de gestolen fietsen via het professionele netwerk direct naar het buitenland.

Tips om fietsendiefstal te voorkomen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *