BuurtWhatsApp al 1500 deelnemers

7 april 2016

BuurtWhatsApp is een groot succes. In Soest en Soesterberg zijn al meer dan 1.500 deelnemers van BuurtWhatsApp. De website buurtwhatsappsoest.nl is dit jaar al bezocht door meer dan 2.100 bezoekers met 9.000 pagina weergaven. De Facebookpagina wordt door meer dan 800 mensen gevolgd. De verwachting is dat dit aantal nog verder zal toenemen. Bijna de helt van de bezoekers van de webpagina van BuurtWhatsApp Soest klikt door naar de pagina voor het aanmelden en weer de helft daarvan melde zich daadwerkelijk aan! Een kwart van de bezoekers melde zich dit jaar aan voor BuurtWhatsApp in Soest of Soesterberg. Er komen ook aanmeldingen via andere routes binnen, maar het geeft wel een indruk van de toegevoegde waarde die de website heeft.

BuurtWhatsApp in het nieuws
groepen07042016[1]Op 1 april is een persbericht verspreid die door een paar kranten de week daarna is gepubliceerd. Een ludieke actie en we kregen er kritische en ook leuke reacties op. Vandaag is in een live uitzending van radio Soest een kort interview gegeven over het succes van BuurtWhatsApp in Soest.

Beheren en kosten van BuurtWhatsApp
De WhatsAppgroepen worden beheerd door verschillende beheerders. Met dank aan hun inzet en die van de deelnemers is BuurtWhatsApp Soest in enkele maanden tijd uitgegroeid naar een serieus initiatief. Een aandachtspunt is dat er kosten gemaakt worden, o.a. om de website te faciliteren en de grafische en technische vormgeving van de website. Natuurlijk gaan we geen reclame via sms versturen, zoals op 1 april in het persbericht naar buiten is gebracht. Natuurlijk is het fijn als de kosten van dit burgerinitiatief gedeeld kan worden met meerdere deelnemers. Op de website is daarom een button geplaatst met de mogelijkheid om een klein bedrag te doneren, maar natuurlijk is dat niet verplicht. BuurtWhatsApp is gratis en zal zolang dat mogelijk is ook gratis blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *