Uniek, de buurt-SMS in Klaarwater

12 mei 2016

Uniek, de buurt-SMS in Klaarwater

Niet alle wijkbewoners hebben WhatsApp op hun telefoon. In wijk Klaarwater zijn de eerste wijkbewoners zonder WhatsApp al aangesloten bij de BuurtWhatsApp. Dit werkt iets minder interactief, maar dan blijven deelnemers toch op de hoogte van de meest belangrijke berichten. Andersom kunnen deelnemers van buurt-sms in de wijk een beheerder via sms op de hoogte stellen van een bijzondere situatie, waarbij de beheerder dat bericht dan weer via WhatsApp met de rest van de wijk kan delen.

Het is geen vervanging van BuurtWhatsApp… deelnemers van BuurtWhatsApp die al nu gebruik maken van de groep via WhatsApp kunnen zich niet aanmelden voor de sms variant. Maar er zijn genoeg mensen die wel een mobiele telefoon hebben, maar geen WhatsApp. Goed om te weten dat ook zij zich nu ook kunnen aanmelden voor BuurtWhatsApp.

Buurt-SMS is nog in testfase, maar wel actief. Mocht blijken dat het niet werkt, dan bestaat de kans dat het initiatief wordt teruggedraaid, maar de eerste reacties zijn bijzonder positief. De verwachting is dat het aantal berichten welke via de buurt-sms zullen worden verspreid minimaal zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *