Afvalbakken tijdens de jaarwisseling

27 december 2019

Containers in gemeente Soest zullen tijdens de jaarwisseling niet gebruikt kunnen worden. Deze maatregel is vervelend, maar noodzakelijk om schade aan de containers tijdens de jaarwisseling zoveel als mogelijk is te voorkomen. Ondergrondse verzamelcontainers met een elektronisch systeem worden buiten bedrijf genomen en andere containers worden fysiek op slot gezet of daadwerkelijk verwijderd. Vuilnisbakken in winkelgebieden e.d. worden geleegd en afgesloten.

Wanneer
Het verwijderen of afsluiten van losse of bovengrondse containers gebeurt twee dagen voor oudjaarsdag. Ook de vuilnisbakken in winkelgebieden worden dan geleegd en afgesloten. De ondergrondse verzamelcontainers zullen op dinsdag 31 december buiten bedrijf genomen worden.

Op donderdag of vrijdag worden vuilnisbakken in winkelgebieden weer open gezet. Verzamelcontainers welke met een milieupas te openen zijn worden op 1 januari weer geopend. De overige verzamelcontainers gaan op donderdag 2 januari weer open.

Melden van afval
Deze maatregel kan overlast geven, vooral op momenten dat mensen hun afval toch in de openbare ruimte achterlaten. Behalve dat dit natuurlijk niet is toegestaan en een forse bekeuring kan opleveren kan het achterlaten van afval in de openbare ruimte voor veel overlast zorgen. Vooral tijdens de jaarwisseling kan gedumpt afval voor extra overlast veroorzaken als zakken beschadigd raken en dit afval zich gaat verspreiden. Zie je afval in de openbare ruimte is gedumpt dan kan dit worden opgehaald als je dit uiterlijk op 31 december 14.00 uur doorgeeft aan RMN. Je kunt hiervoor een melding maken via 0900-6039222. Doe je dit voor 14.00 uur, dan wordt het afval op 31 december nog weggehaald.

Ben je er getuige van dat afval wordt achtergelaten, spreek deze persoon dan aan en noteer een signalement (evt. kenteken) als deze geen gehoor aan geeft aan je vraag om het afval weer mee te nemen. Als je dit doorgeeft aan politie via 0900-8844 kunnen deze passende maatregelen nemen.

Als je toch afval hebt
Het is lastig als de containers zijn afgesloten maar ook op oudejaarsdag kun je je afval nog brengen bij recyclingstation De Schans (Soest) of voor inwoners in Soesterberg bij De Seijsterberg (Zeist). Deze zijn op dinsdag 31 december geopend tot 15.30 uur en je kunt daar ook je huishoudelijk afval kwijt. Op nieuwjaarsdag zijn de recyclingstations gesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *