Actieve buurtwacht in Klaarwater

10 december 2016

“Kun jij vanavond? Nee, morgenavond? Oké, hoelaat kun je? Prima, dan zien we elkaar om 19.00 uur. Waar spreken we af?”

De buurtwacht in Klaarwater. Behalve de WhatsApp groepen is er ook een aantal personen dat af en toe met elkaar een rondje door de wijk loopt. De rondes zijn preventief bedoeld en blijken helemaal geen vervelende bezigheid te zijn. Bij voorkeur lopen we met twee personen en een opgeladen telefoon bij de hand. Zo liepen we op Sinterklaasavond ruim een uur en ook gisterenavond anderhalf uur. We lopen veel vaker, soms meerdere keren per week, maar soms ook een week helemaal niet. We weten het zelf niet eens van tevoren en daardoor is de buurtwacht effectief. Het is niet te voorspellen wanneer we er zijn, dus inbrekers, ga er maar vanuit: de Buurtwacht is in de buurt!

Zinvolle bezigheid
Het is zeker geen vervelende bezigheid, een praatje maken met de jongeren, welke je na een aantal keren al gaan herkennen. Door je niet (te) actief met hen te bemoeien is er geen sprake van wantrouwen, maar de jeugd weet het wel: zij zijn van de BuurtWhatsApp! Soms worden we nagekeken, wie zijn dat? Goed om te zien dat sommige bewoners in de wijk alert zijn. Maar het komt ook voor dat we door niemand worden opgemerkt. De meeste mensen hebben hun gordijnen dicht. Het is niet moeilijk om je in het donker even onzichtbaar te maken, gewoon bij iemand in de voortuin. Vermoedelijk kunnen ook potentiële inbrekers zich op deze manier door de wijk verplaatsen en daarom de vraag, let jij goed op? Als buurtwacht kunnen we iets extra’s betekenen.

Doe je ook mee?
Wat beter kan is het aantal keren dat we een actieve ronde lopen. Momenteel zijn we met een kleine groep, waardoor we afhankelijk zijn van wie wanneer kan. Daarom de vraag, wil jij het misschien eens proberen? Loop een keer mee en ervaar hoe het is. Er zijn geen verplichtingen, behalve dat we van de mensen die zich aanmelden wel verwachten dat ze zo af en toe beschikbaar zijn voor een ‘rondje om’.

Aanmelden voor de actieve buurtwacht kan via klaarwater@buurtwachtsoest.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *