Stop fietsdiefstal

29 augustus 2017

Een voorbereid mens telt voor twee. Met de basistips doet u al meer dan gemiddeld om uw fiets veilig te stallen. Voorkom dat uw fiets gestolen wordt. Maar, doe altijd aangifte als het dan toch gebeurt. Het doen van aangifte helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen en strafrechtelijk aan te pakken. U wilt zich natuurlijk niet schuldig maken aan heling, bewust of onbewust. Dus waar moet u op letten bij het kopen van een (tweedehands) fiets? Maar hoe koop je zo’n ‘eerlijke’ fiets?

E-Bikes massaal gestolen
E-bikes zijn populair. Van jong tot oud, steeds meer mensen laten hun oog vallen op een e-bike. Niet alleen consumenten, maar ook fietsendieven.

De kans dat uw e-bike gestolen wordt, is sinds 2010 met meer dan 200% gestegen. Volgens de politie zijn het, naast gelegenheidsdieven, vooral georganiseerde bendes die achter e-bikes aanzitten. De e-bikes worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken.

Tijd voor actie
Voorkom dat uw e-bike gestolen wordt! Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw e-bike te stelen.

  • Zet uw e-bike altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.
  • Zet uw e-bike met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
  • Plaats uw e-bike in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden.
  • Of zet uw e-bike in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.
  • Heeft uw e-bike een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
  • Doe altijd aangifte als uw e-bike gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen opsporen als u aangifte doet.

Meer informatie op www.stopfietsdiefstal.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *